מה הדבר הכי יקר שאפשר לגנוב לכם?
כזה שיטלטל את חייכם? שאין עליו ביטוח וישנה את חייכם לנצח?
קשה לחשוב על משהו כל כך משמעותי...
ובכן – כזו היא גניבת זרע.
הם הכירו 3 חודשים , שניהם סטודנטים בתחילת דרכם , הוא שאל אם לוקחת אמצעי מניעה , " בטח " השיבה לו והוא האמין ... והדרך אל המיטה היתה מהירה ...
אחרי מספר פעמים שנפגשו הקשר הופסק , הם הבינו שהיה להם חיבור מצויין בין הסדינים אבל לא מעבר לזה, ואיש אישה הלכו לדרכם .
אחרי מספר שבועות שהווסת איחרה להגיע החשד התברר נכון והבדיקה הביתית העמידה אותה עם מציאות חדשה, שני פסים כחולים ובוהקים הופיעו ...
היא פנתה אליו והוא התקשה להאמין , רק לפני שנתיים השתחרר מהצבא , התחיל את לימודיו, הבשורה היכתה בו והוא חש שהוא רומה , היא לא השתמשה בגלולות כפי שהבטיחה והפלה מבחינתה לא באה בחשבון ... הוא חש שכל מה שרצתה היתה את זרעו וכעת חיפש כיצד להימלט מהמערבולת אליה נסחף ללא כל רצון וכוונה להביא חיים חדשים לעולם ....גנבת הוא קרא לה , אני לא חייב לך כלום, תתבעי אותי ממילא לא תזכי צעק לעברה טרק את הדלת ועזב לבלי שוב ...
9 חודשים מאוחר יותר הוא יושב מולי בפגישת יעוץ ומסרב להאמין למוצא פי... הוא אוחז בידו תביעת מזונות ותביעה לאבהות אותה קיבל במפגש אליו הגיעו ליחידת הסיוע , הוא בכלל לא הבין לאן זימנו אותו וגם לא ידע שנולדה תינוקת ונטען שהוא אביה... בכלל שכח מאותו סטוץ , וגם לא שמע ממנה מאז ועכשיו מתמודד עם מציאות חדשה ולא ברורה
בהמשך המאמר נראה, כי המילה "גנבה" אולי פחות מתאימה לסיטואציה, אבל ככלל, מדובר במצב בו אישה נכנסת להריון, בעקבות יחסי מין, אשר היו אמורים להיות מוגנים, ככל שידוע לגבר, בעוד האישה, למעשה התכוונה להרות מיחסים אלה, ואף הצליחה.
מרגע שהריון נוצר והוא כבר עובדה קיימת, מתעוררות שאלות רבות לגבי מחויבות הגבר כלפי הילד, ומשמעות עבירת "הגניבה".
גברים נשואים, אשר מהרהרים עכשיו, האם היו קורבן לגניבת זרע, שהרי לא ממש רצו בהבאת ילד נוסף למשפחה, ובכל זאת, בת זוגם נכנסה להריון – תנוח דעתכם. אין הכוונה לגניבת זרע במקרה זה. החוק מניח, שמעצם הזוגיות הרשמית, ועובדת היותכם זוג נשוי – בכוונתכם לקיים מצוות פרו ורבו – ועל כן הגדרת גניבת זרע איננה רלוונטית בקרב זוגות נשואים.
חובת מזונות במקרה של גניבת זרע
השאלה הרווחת במקרים של גניבת זרע – היא שאלת האבהות ולמעשה המחויבות ההורית החלה על האב כלפי התינוק, בעוד כאמור האב לא רצה בהריון ואף יתכן ורומה במסגרתו.
ובכן, כאן החוק ברור – טובת הילד היא מעל לכל – בהינתן שהוכח קשר ביולוגי, הוא איננו מתבטל בעקבות הנסיבות שהביאו להולדתו.
החוק בא להגן על הילד במובן הזה שלא ידע מחסור חומרי או רגשי, ועל כן ההורים הם הנושאים באחריות למילוי כל צרכיו של הילד. כן, כן... גם האב.
אי לכך, תביעת מזונות שתגיש האם- תאושר ברב המוחלט של המקרים.
לא אחת, אנו רואים תביעת נזיקין המוגשת ע"י גברים כלפי נשים בגין גניבת זרע. מדובר בבקשה לפיצוי כספי בגין ההוצאות הכספיות שעתיד להוציא האב, וכן בגין עוגמת הנפש, היושבת בבסיס האחריות, שהוא נושא כלפי ילד, אשר לא ייחל להולדתו.
ובכן, מרביתן של תביעות אלו נשללות בבית המשפט, מן הטעם הפשוט, שיש בהן כדי להוות פגיעה עקיפה בילד עצמו. שכן סביר להניח, שהפיצוי אותו תידרש האם להעביר אל האב, יילקח מאותו מקור תקציבי האמור לתמוך בילד ולכלכל אותו. בית המשפט, אשר שם, כאמור, את טובת הילד מעל לכל, יעדיף שהכסף יושקע בילד ולפרנסתו ולא לפיוס מריבה בין בני הזוג.
האם גניבת זרע נחשבת עבירה?
על פניו, אם אכן יצרה האישה מצג שווא, על פיו היחסים הם מוגנים בצורה שתימנע הריון – כשלמעשה אין כך פני הדברים, והיא כעת בהריון- לא נשמע הוגן במיוחד, אבל... האם זו גניבה?
למעשה, המונח "גניבת זרע" איננו מעוגן בחוק. ראשית משום שברב המקרים לא ניתן להוכיח גניבה, ובנוסף... החוק מניח, שגבר שמקיים יחסי מין עם אישה, מודע להשלכות הטבעיות, שמעשה כזה עשוי להוביל אליהן. כמו כן, ברור מאליו, שזרע לא יהיה חלק מקיום יחסים - ללא שיתוף פעולה מצד הגבר.
גם אל מול השאלה לגבי עתידו של הריון כזה, החוק חד משמעי. לא ניתן לכפות על אישה להפסיק הריון כי השותף בזיווג איננו מעוניין בו. לאישה אוטונומיה מלאה על גופה מתוקף חוק יסוד כבוד האדם וחרותו.
לסיכום –
שימו לב, גניבת זרע איננה עבירה פלילית, היא בוודאי איננה רלוונטית בין בני זוג נשואים, והחשוב מכל, שני בני הזוג מחויבים על פי החוק לדאוג ולכלכל את הילד שיולד, בין אם נוצר בהסכמה מלאה ובין אם לא.
בעידן בו המדיה שינתה את הדרך בה אנשים מכירים ולזוגיות גרסאות שונות ומגוונות... כדאי וחשוב להכיר את העובדות.
コメント