top of page

האם בית המשפט מתחשב בדעתם של הילדים במאבקי משמורת וחלוקת הזמנים בין ההורים?

ככלל בתי המשפט מתוך עקרון טובת הילד מעדיפים כי מעורבותם של ילדים במאבקי המשמורת וסכסוכי הוריהם תהיה מינימליסטית ולא ששים לזמן את הילדים ללשכתם כדי לשמוע את עמדתם , אלא להרחיק אותם מסערת הסכסוך.

יחד עם זאת לא אחת ובעיקר כאשר מדובר על ילדים בגילאי 10 ומעלה , אשר המאבק של הוריהם "עליהם" הופך להיות עקוב מדם והם מעורבים בין אם כי הוריהם עירבו אותם ובין אם שומעים את המריבות מאחורי דלת חדרם וכאשר מתעוררת כזו בקשה , שוקל בימ"ש כל מקרה לגופו ומחליט האם באותו מקרה נכון יהיה לשמוע את הילדים שלכם בלשכה שלהם ללא נוכחות של אף אחד מהוריהם. יש גם מקרים בהם ילדים עומדים על רצונם זה ודורשים כי השופט/ת ישמעו את מה שיש להם להגיד.



אז כמו שאמרתי עקרון העל הוא טובת הילד ולביהמ"ש ישנם כלים לשמיעת עמדתם של הילדים, אחד הכלים הנפוצים ביותר הוא מינוי עובדת סוציאלית אשר נפגשת עם הילדים וההורים ומגישה תסקיר לביהמ"ש. במקרים מורכבים יותר, ביהמ"ש ממנה אפוטרופוס לדין לקטינים, ואז מדובר בעורך\ת דין אשר תפקידם לייצג את הילדים את עמדתם ואת טובתם ולמצוא את האיזון העדין בין רצונם לטובתם ולהשמיע את קולם.

במקרה שמוגשת בקשה על ידי אחד מההורים כי עמדתו של ילדם תשמע , מפעיל בימ"ש שיקול דעת ואז מזמן את הילדים ליחידת הסיוע שם הוא נפגש איתם בנוכחות עו"ס וללא נוכחות של אף אחד מההורים ועל פי רוב גם לא משתף את ההורים ועורכי הדין שלהם במידע ששמע או נחשף אליו באמצעות הילדים .

Comments


לקראת הליך גירושין?

חשוב לברר את זכויותיכם ולקבל את מה שמגיע לכם

הכותבת היא עו"ד מומחית לענייני משפחה וירושה, אולם האמור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
bottom of page